Arama

Kelek Turşusu Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 13 Haziran 2010 Gösterim: 1.870 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Haziran 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
KELEK TURSUSU
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar

kelek tursusu tarifi
Malzemeler:
2-3 adet küçük boy kelek
2-3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1 bas sarmisak
1 fincan sirke
1 adet limon
1 kahve kasigi toz seker
Yeterince rafine kaya tuzu ve Içme suyu

TARIFI:
Küçük boy kelekleri iyice yikayip temizleyiniz. Keskin bir biçakla ortadan ikiye bölünüz. Eger kavanozunuz küçükse, içine sigabilecek parçalara bölünüz. Tekrar iyice yikayiniz. Kasikla çekirdeklerini temizleyiniz. Ince tuzla her tarafini bolca tuzlayiniz. Kabuklari yukari gelecek sekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp, 4-5 saat bekletiniz. Süre sonunda tekrar yikayip tuzlarini temizleyiniz. Tursu kavanozunun dibine, maydanozlari seriniz. Kelek parçalarini siki siki yerlestiriniz. Aralarina sarmisak dislerini atiniz. Sivri biberleri biçak ucu ile delip, keleklerin arasina yerlestiriniz. Dilimlenmis limonlari yerlestiriniz. Salamura suyunu, 1 litre suya 6 kasik rafine kaya tuzu hesabiyla hazirlayiniz. Keleklerin üzerine örtecek kadar salamura suyunu kavanoza bosaltiniz. Suyun içine bir fincan sirke ve bir kahve kasigi seker ekleyiniz. Kapagini kapatip eksimeye birakiniz. Zaman zaman suyunu savurup, üzerinde biriken beyaz köpügü kasikla alip atiniz.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
5 Ağustos 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
27 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular