Arama

Arnavut Böreği Tarifi

Güncelleme: 14 Haziran 2010 Gösterim: 1.462 Cevap: 0
Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
14 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Arnavut Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Alabildği kadar un
Ara katlar için
  • Sıvıyağ
Üzeri için
  • 1 yumurta
İç harcı için
  • 1 kilo gram pırasa
  • ayçiçek yağı
  • 50 gram pastırma
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz ve karabiber

Yapılışı
İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım. üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim . Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim. Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim.
Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim. Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim. Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım. Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım.
Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı. Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım. Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C’de pişirelim. Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım.


Benzer Konular

3 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
9 Haziran 2012 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
20 Aralık 2015 / _EKSELANS_ Taslak Konular
21 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
17 Ekim 2013 / TheOne Taslak Konular