Ziyaretçi
Ispanaklı Puf Böreği
Malzemeler
İçi için
Tarifi
Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak eklenir, tuz serpilir, solana kadar kavrulur. Hamur unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Ortasına ıspanaklı iç konur, poğaça gibi kapatılır. Kenarları çatallı bastırarak yapıştırılır. Kızgın yağda, pembe renkte kızartılır.
Sponsorlu Bağlantılar
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı su
- Alabildiği kadar un
İçi için
- 1 demet ıspanak
- 1 adet ufak kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
Tarifi
Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak eklenir, tuz serpilir, solana kadar kavrulur. Hamur unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Ortasına ıspanaklı iç konur, poğaça gibi kapatılır. Kenarları çatallı bastırarak yapıştırılır. Kızgın yağda, pembe renkte kızartılır.