Arama

Ispanaklı Puf Böreği Tarifi

Güncelleme: 14 Haziran 2010 Gösterim: 1.542 Cevap: 0
Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
14 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Ispanaklı Puf Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Alabildiği kadar un

İçi için
  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet ufak kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ

Tarifi
Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince doğranmış ıspanak eklenir, tuz serpilir, solana kadar kavrulur. Hamur unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Su bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir. Ortasına ıspanaklı iç konur, poğaça gibi kapatılır. Kenarları çatallı bastırarak yapıştırılır. Kızgın yağda, pembe renkte kızartılır.

Benzer Konular

27 Ekim 2008 / SiyahLALE Taslak Konular
17 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
24 Ocak 2014 / _VICTORY_ Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular