Arama

Sembusek Tarifi

Güncelleme: 14 Haziran 2010 Gösterim: 1.595 Cevap: 0
Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
14 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Sembusek
yemeklerim497

Malzemeler
  • 5 su bardağı un 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Harcı için
  • ½ kg yağsız kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 2 domates
  • 4 soğan ½ demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeterince tuz, karabiber
Tarifi
  1. Süt ve mayayı bir kapta karıştırıp yarım saat bekletin.
  2. Sonra yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağı ekleyin.
  3. Bunlarında üzerine unu yavaş yavaş eklenip yoğurmağa başlayın.
  4. Sertçe bir hamur elde edin ve üzerini temiz nemli bir tülbent ile örtüp 1 saat dinlendirin.
  5. İçinin harcı için domates ve soğanları ufak küp küp doğrayın.
  6. Maydanoz ve biberleri kıyarak ekleyin.
  7. Sonra kıyma ve diğer malzemeleride harca ilave edin.
  8. Çok fazla su salarsa suyunu süzün.
  9. Hamurdan ufak parçalar alıp un serpilmiş bir yerde merdane yardımıyla çapı 150 cm kadar olacak şekilde açın.
  10. Buna harcını koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek gibi) kapatın.
  11. Yağlanmış fırın tepsisine muntazam olarak dizin.
  12. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin.
  13. Sıcak sıcak servise sunun.

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
7 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
9 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
1 Ekim 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
25 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular