Ziyaretçi
Sembusek
Malzemeler
Malzemeler
- 5 su bardağı un 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ kg yağsız kıyma
- 1 çay bardağı su
- 2 domates
- 4 soğan ½ demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yeterince tuz, karabiber
- Süt ve mayayı bir kapta karıştırıp yarım saat bekletin.
- Sonra yoğurt, yumurta, şeker ve zeytinyağı ekleyin.
- Bunlarında üzerine unu yavaş yavaş eklenip yoğurmağa başlayın.
- Sertçe bir hamur elde edin ve üzerini temiz nemli bir tülbent ile örtüp 1 saat dinlendirin.
- İçinin harcı için domates ve soğanları ufak küp küp doğrayın.
- Maydanoz ve biberleri kıyarak ekleyin.
- Sonra kıyma ve diğer malzemeleride harca ilave edin.
- Çok fazla su salarsa suyunu süzün.
- Hamurdan ufak parçalar alıp un serpilmiş bir yerde merdane yardımıyla çapı 150 cm kadar olacak şekilde açın.
- Buna harcını koyun ve yarım ay şeklinde (çiğ börek gibi) kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine muntazam olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servise sunun.
Sponsorlu Bağlantılar