Arama

Hünnap Reçeli Tarifi

Güncelleme: 6 Temmuz 2010 Gösterim: 2.913 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Temmuz 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Hünnap Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar


hunnap

Hünnap... ilk defa bu sene tanıştım bu meyve ile. Halk arasında çiğde ile karıştırılan hünnay ya da ünnap, en sevdiğim meyveler arasında yerini aldı.
Çiğde ile aynı familyadan gelen hünnapın tadı elma gibi. Ortasından da erik çekirdeği gibi bir çekirdek var. Bir de ilginç bir özelliği var kesince elma gibi kararmıyor. İsterseniz kesik olarak bir gece bırakın renginde değişim olmuyor.
hunnap2
Güneşte kurutulup çerez olarak da tüketilecebilecek olan bu meyve ile ben reçel yapmayı denedım. Çok da başarılı oldu Msn Happy Tadı aynı incir reçeli gibi... Ama incir reçelinden daha hoş bir kokusu var.
hunnapreceli

Malzemeler
  • 20 adet hünnap
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Hünnapları yıkayın. Kabuklarını soyun. Elma gibi dilimleyin. Ben ilk defa denediğim için biraz iri dilimledim. Pişerken ezilir mi ezilmez mi bilemedim. Bir sonrakini küp küp kesmeyi düşünüyorum.
2. Üzerine şekeri döküp en az beş saat bekletin, en iyisi geceden bekletmek. Sabah tencereyi ocağa koyun. Şekeri eriyince suyu ekleyin ve ağır ağır kaynatın. Hünnap yumuşayınca limon suyunu ekleyin. Beş dakika da pişirip, ocaktan alın. Soğuyunca cam bir kavanozda saklayın.


Afiyet Olsun.




"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular