Enginar Salatası

1. Enginarı tuz ile beraber 2 su bardağı suda 5-7 dakika haşlayın.
2. Enginarlar soğuyunca dilimleyin. Dereotunu ince ince kıyın. Dereotunu, enginarlar ile karıştırın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Eğer enginar seviyorsanız mutlaka bu salata tarifini deneyin. Enginarın tadına doya doya yiyeceğiniz hafif ve lezzetli bir salata, hatta başlı başına bir öğün gibi doyurucu.
Bu tarifi daha da renklerdirmek için konserve mısır da ekleyebilirisniz.
Ben enginarın lezzetini ek malzemelerle bozmak istemediğimden mısır koymadım.
Funda Hanım'ın da çok hoş bir enginar salatası da var, kerevizle mevsiminde mutlaka deneyeceğim.
Malzemeler
- 3-4 adet enginar
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1. Enginarı tuz ile beraber 2 su bardağı suda 5-7 dakika haşlayın.
2. Enginarlar soğuyunca dilimleyin. Dereotunu ince ince kıyın. Dereotunu, enginarlar ile karıştırın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.