Arama

Büryan Kebabı Tarifi

Güncelleme: 21 Ağustos 2010 Gösterim: 1.439 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Büryan Kebabı
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  rg.ashx.jpg
Gösterim: 202
Boyut:  59.2 KB

Büryan (Perive) :
Siirt ve yöresinin ünlü et yemeklerindendir. Kızgın kuyularda pişirilen “Büryan” genelde yazın yenilen bir et yemeğidir. Kemiklerinden ayrılan et parçaları daha evvel kızdırılmış yeraltı kuyularına çengellerle sarkıtılır ve kuyu ağzı kapatılır. Kuyu tabanına büyükçe bir kazan yerleştirilir. Etin fazla yağı bu kazanda birikir. İki saat bekletilir. Kuyudan alınan pişmiş etler, askılarda satışa sunulur. Servis esnasında kızgın vaziyette hazır bekletilen etler, tekrar konularak sıcak servis yapılır.



Benzer Konular

14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular