Arama

Gül Reçeli Tarifi

Güncelleme: 22 Ağustos 2010 Gösterim: 1.763 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
22 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Gül Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

gul receli yapimi

Malzemeler:

200 gr. (yaklaşık 20 adet iri gül yaprağı)
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu


Yapılışı:
1- Gül yapraklarının arasında sert, kurumuş olanları varsa ayıklayın.
2- Bir kaç su yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Süzülen yaprakların bir kısmını tencereye alın üzerine şeker ekleyin. Yapraklar ve şeker bitene kadar aynı işlemi yapın.
3- Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Sabah tenceredeki şekerin çoğu erimiş, yapraklar sulanmış olacak. Tencereyi ocağa alın 2 su bardağı suyu ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
4- Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak 10-15 daha pişirin, suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın.
5- Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde saklayın.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular