Arama

Erik Reçeli Tarifi

Güncelleme: 22 Ağustos 2010 Gösterim: 1.737 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
22 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Erik Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar
1766169026 c1c17a79e5 b

Erikler fazla geldiğinde annemin yaptığı, tadına baktığımızda bu reçelin daima yapılmasına karar verdiğimiz bir reçel. Hımm bu cümle biraz sözlükten alınmış gibi oldu ama değiştirmeyeceğim. Ya aslında bu erikler bana fazla gelmemişti. Aile benden habersiz bir karar almış. Bu da küçük bir ayrıntı.

Malzemeler;
  • 1 kg. erik
  • 1 kg. toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu

Hazırlanışı;
  1. Erikler yıkanır. İkiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır.
  2. Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir.
  3. Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır.
  4. Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur.

Erikler iriyse doğranabilir biz reçellerin tanelerini ve iri olanlarını tercih ediyoruz.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular