Arama

Yaban Mersinli Yoğurtlu Kek Tarifi

Güncelleme: 25 Eylül 2010 Gösterim: 1.209 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
25 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
Yabanmersinli Yoğurtlu Kek
10 kişilik
Sponsorlu Bağlantılar
Yabanmersinini marketlerin kurutulmuş doğal ürünler reyonlarında bulabilirsiniz. Bardak ölçüleri yaklaşık 240ml'lik bir bardak için geçerli (ekmek makinanız varsa onun bardağını kullanabilirsiniz)
Kıtırlı Üst İçin:
  • 8 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • dörtte bir su bardağı toz şeker
  • dörtte üç su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kek için:
  • 1 + dörtte bir su bardağı yoğurt
  • 1+ dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
  • sekizde 1 (bir tutam) tuz (varsa öğütülmüş deniz tuzu)
  • 8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1+ dörtte bir su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta, hafif çırpılmış
  • 1+ dörtte üç su bardağı un
  • 1+ dörtte üç (bir paket) tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı damla çikolata
  • yarım su bardağı kurutulmuş yabanmersini, ılık suda 15 dakika bekletilip süzülmüş
Hazırlanması:
  1. Kıtırlı üstü hazırlamak için soğuk bir kasede yağ, şeker ve unu karıştırın. hamur karıştırıcı veya 2 bıçak ile yağı hamura iyice yedirip ufalanmış ekmek görüntüsüne ulaştırın. Ellerinizle karıştırıp sıktığınızda toparlanır hale getirin. Karışımdan çiğ köfte yapar gibi parçalar alıp sıkın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
  2. Fırını 175C'ye getirin. 33x22cm veya benzer boyutlardaki dikdörtgen fırın kabınızı yağlayın.
  3. Yoğurdu, karbonatı ve tuzu bir kaseye koyup karıştırın ve bir kenara alın. (yoğurt bu sırada kabarmaya başlayacak)
  4. Geniş bir kasede mikserin orta hızında veya tahta bir kaşıkla yağ, şeker ve yumurtaları 3-5 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı karıştırın. Damla çikolataları ve yabanmersinini üzerine serpiştirin. Plastik bir spatula ile birkaç kez karıştırın.
  5. Karışımı kabınıza döküp üzerini düzleyin. Dolaptaki kıtırlı üstü kabınızın üzerine kesme şekerden büyük parçalar olacak şekilde kırarak serpiştirin. Bazıları un ufak olabilir sorun değil.
  6. Yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırın teline alıp ılıtın.


Benzer Konular

6 Kasım 2008 / MeLL Taslak Konular
9 Haziran 2012 / Mira Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular