Arama

Kunta Kinte Keki Tarifi

Güncelleme: 26 Eylül 2010 Gösterim: 1.619 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
26 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
kunta kinte
Malzemeler:
  • yarım litreden biraz fazla süt
  • 125gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
  • 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
Sponsorlu Bağlantılar
  1. Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
  2. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
  3. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
  4. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.


Benzer Konular

21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
5 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
22 Temmuz 2010 / ener Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular