Arama

Hamsi Turşusu Tarifi

Güncelleme: 27 Eylül 2010 Gösterim: 1.546 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
27 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
  • 500 gr. hamsi
  • 4-5 limon
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Tane karabiber

Yapılışı:

Sponsorlu Bağlantılar
Hamsiler kılçıkları dahil temizlenir. Limonlar sıkılıp tuzla karıştırılır. Temizlenmiş balıklar mümkünse emaye, yoksa plastik bir kaba (yayvan kap tercih etmeyin, limon suyunuz yetmez!)sırt sırta dizilir. Aralara tane karabiber atılabilir.Dizme işlemi bittikten sonra üzerini tümüyle kaplayacak şekilde limon suyu dökülür. Ağzı kapatılan kap, buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Servis öncesinde ince kıyılan maydanoz zeytinyağı eşliğinde limonlu suyu süzülmüş hamsilerin üzerine dökülür.

Benzer Konular

7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
27 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
14 Ağustos 2009 / nünü Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular