Arama

Çerkez Tavuğu Tarifi

Güncelleme: 30 Eylül 2010 Gösterim: 3.267 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Eylül 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ÇERKEZ TAVUĞU

Sponsorlu Bağlantılar
cerkez tavugu

Malzemeler : (4-5 kişi için)

1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber

Hazırlanışı :

Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.

3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı çıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.

Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makineden geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.

Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.

Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.

Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

22 Ocak 2009 / The Unique Türk ve İslam Dünyası
2 Mayıs 2009 / UnknowN Edebiyat ww
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
6 Nisan 2010 / Misafir Taslak Konular