Arama

Java Denizi

Güncelleme: 20 Nisan 2011 Gösterim: 2.976 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
4 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Java Denizi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

imperiaflex 0 1 0

Java Denizi (Endonezce: Laut Java) Sunda Kayalığı'nda bulunan sığ (derinliği az olan) bir denizdir (310.000 km²). Kuzeyinde Borneo, güneyinde Java, batısında Sumatra ve doğusunda Sulawesi bulunur. Kuzeybatısında Güney Çin Denizi'ne bağlı olan Kalimata Boğazı bulunur.

Ekonomi

Balıkçılık, Java Denizi'nde önemli bir canlılığa sahiptir. Alanda 3000'in üzerinde balık türü yaşamaktadır. Bu alandaki mevcut ulusal parklardan biri Karimunjawa'dır. JakartaThousand Islands adaları bulunur. Deniz civarındaki yerler turistik gezi için popülerdir. Scuba dalışı su altı mağara fotoğrafçılığı, gemi enkazı, mercan, sünger ve diğer sahil yaşamını keşfetmek için fırsat sunar.

Tarih

Java Deniz Savaşı, II. Dünya Savaşı'nda 1942'nin Şubat ve Mart'ı esnasında olağan üstü donanım savaşları'ndan birine sahne olmuştur. Hollanda, Birleşik Krallık, Avustralya ve ABD'nin deniz kuvvetleri Java'yı Japonya saldırılarından korumaya çalışırken adayı neredeyse tamamen harap ettiler.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
20 Nisan 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi & MsXLabs

Sponsorlu Bağlantılar
Java Denizi
Güneyde Cava, kuzeyde Borneo, batıda Sumatra adaları arasında kalan ve doğuda Sunda Denizi ve Makassar Boğazı ile birleşen sığ iç deniz (en derin yeri 67 m.). Genişliği 200, uzunluğu 600 mil dolayındadır.


Benzer Konular

6 Haziran 2011 / ThinkerBeLL Deniz Bilimleri
31 Ağustos 2009 / ahmetseydi Bilgisayar
8 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap
8 Mayıs 2016 / Misafir Zooloji