Arama

İnsan İslam fıtratı üzerine mi yaratılmıştır?

Güncelleme: 2 Ocak 2011 Gösterim: 1.719 Cevap: 0
SEZAM - avatarı
SEZAM
Ziyaretçi
2 Ocak 2011       Mesaj #1
SEZAM - avatarı
Ziyaretçi
İslam toplumunda yaygın bir inanıştır bu. "İnsan, İslam fıtratı üzerine yaratılmıştır" inanışı. Bu konuda Buhârî ve Müslim’in ortaklaşa Ebû Hüreyre (ra)’den rivâyet ettikleri bir hadiste Rasûlullah (sav) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
“Her doğan (çocuk belli bir) fıtrat üzere doğar. Sonra anne ve babası onu ya Yahudileştirir, ya Hıristiyanlaştırır, ya da Mecusileştirir. Bunun gibi bir hayvan yavrusu da tüm organları yerli yerinde olduğu halde doğar. Siz onda herhangi bir noksanlık görüyor musunuz?”
Sponsorlu Bağlantılar
Hadisin asıl metninde, fıtrat sözcüğü yalın olarak geçtiği halde bu hadisi Türkçe’ye tercüme edenler, fıtrat sözcüğüne bir de “İslâm” sözcüğü ekleyerek fıtratı “İslâm Fıtratı” biçimine sokmuşlardır. Yani hadisi Türkçe’ye çevirenlere göre Sevgili Peygamberimiz, fıtrat sözcüğü ile İslâm fıtratını kastetmiş olmalıdır. Sonunda hadis:
“Her doğan çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, ancak anne ve babası onu ya Yahudileştirir, ya Hıristiyanlaştırır, ya da Mecusileştirir. (Yani hangi dinden iseler çocuğu da o dine çevirirler)biçimini almıştır.
Bu konuda Kaynak göstererek yorum yaparmısınız.Teşekkürler..



Son düzenleyen The Unique; 2 Ocak 2011 23:52

Benzer Konular

13 Eylül 2016 / Misafir Kahve Molası
5 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Müslümanlık/İslamiyet
11 Mayıs 2009 / ThinkerBeLL Müslümanlık/İslamiyet
26 Nisan 2007 / Tigin Taslak Konular