Arama

Çevremizdeki bisikletlerin hepsi Türkiye'de mi üretilmiştir?

Güncelleme: 30 Mayıs 2012 Gösterim: 6.618 Cevap: 5
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2011       Mesaj #1
misafir - avatarı
Ziyaretçi
nolur bulunsun çok ihtiyacım var
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Haziran 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
neolur ihtiyacım var
Sponsorlu Bağlantılar
me_myself - avatarı
me_myself
Ziyaretçi
3 Haziran 2011       Mesaj #3
me_myself - avatarı
Ziyaretçi
Hayır hepsi değil.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
3 Haziran 2011       Mesaj #4
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
misafir adlı kullanıcıdan alıntı

nolur bulunsun çok ihtiyacım var

Bisikletin Tarihçesi

İlk uzun yol kişisel taşıma aracı olan bisiklet, insanlara gezi özgürlüğü sağlayarak büyük sosyal ve teknolojik değişimlere yol açtı. Birleşik devletler otomobil endüstrisi, 1896’da Hanry Ford’ un bisiklet ten esinlendiği aracı üretmesiyle başladı. Bisikletin gelişimi bu tarihten itibaren elli yıl boyunca otomobil endüstrisinin gelişimine yardım etti.


Bisiklet ilk defa 1896’da Fransa’da ağaçtan yapılmış çift vagon sistemiyle üretilmiş, sürücünün ayakları ile itmesiyle hareket eden, bir gezinti aracı olarak, velosipet (velocipede) adıyla ortaya çıkmıştır. 1817’ de Baron Drais velosipet’e bir gidon ve sele eklemiş ve buna drezyan adını vermiştir. Şekil 1. Daha sonra bu dizayn, bisikletin hareketini sağlamak için ön tekerlekle direkt olarak birleştirilen bir krank miline sahip yüksek tekerlekli bisikletlerle yer değiştirmiştir. Pnömatik lastiklerin Dunlop Company tarafın dan bulunması, düzgün ve gelişmiş yolların yapılması, yüksek hızlı bisikletlerin talebini arttırdı. 1860 larda Londra’da Reynolds ve Mars gerilmiş Jant telleriyle desteklenmiş süspansiyon tekerlekleri olan bir bisiklet sergilediler. Aynı yıllarda İngiltere’de Conventry Dikiş Makinaları şirketi, dişli oranını bulan James Starley önderliğinde bisiklet üretimine başladı. Şirket 1871’de ürettiği Ariel’in de stabiliteyi artırmak için jant tellerini aksa teğet olarak yerleştirdi, ayrıca ön tekerleği daha da genişletirken arka tekeri de küçülttü; öyleki 1874’de şirket ön tekerleği yaklaşık 1m çapında ve 25 kg ağırlığında bir makine üretiyordu. Böylece ağırlığın azalması için kadro da çelik tüpler ve tekerlerde içi boş jantlar kullanılmaya başlandı, sürtünmede önceleri konik daha sonra da bilyeli yatakların kullanılmasıyla azaltılmaya çalışldı. Ancak ön tekerlerin çok büyük olması, bisikletin çok küçük bir engele çarpmasıyla bile sürücünün öne fırlamasına yol açıyordu. 1885’de Starley, Rower dını verdiği güvenli bir bisiklet üretti. Bu bisiklette baklavaya (ya da elmas) yakın şekilli bir kadro, yaklaşık aynı çapta tekerlekler , arka tekere uzak bir sele ve hareketi sağlayan zincir sistemi bulunuyordu. İtici güç sisteminin ön tekerden ayrılması bisiklet dizaynında ana gelişmeyi sağlamıştır.bisiklet son biçimini 1890’da düz tüplerden üretilmiş, baklava biçimli bir kadrosu olan Humber’le aldı. Baklava ( ya da çift elmas ) dizaynı bisikletin güvenilirliğini ve mukavemetini artırdı, böylece bisikletler daha popüler hale geldi.
Kerry Roberts, Amerikan Ulusal Bisiklet Dağıtıcıları Birliği’nin eski başkanı ve mevcut yönetim kurulu üyesidir. Günümüzde Roberts, kişisel olarak bisiklet endüstrisine danışmanlık hizmeti sunmanın yanısıra, Nashville, Brentwood, Hemitage ve Tennessee’de bisiklet mağazalarına sahip bir bisiklet duayenidir.
Cervelo

Cervelo Kanada’lı bir bisiklet markası olup, bisikletlerin gövdeleri Asya’da üretilmekte ve Kanada’da biraraya getirilmektedir.
Fuji

Fuji Bisikletleri, neredeyse tüm modellerini üretmekte olan Ideal Bisikletleri (Tayvan) (google finance bilgileri)tarafından satın alınmış bulunuyor. Ideal ise birazdan göreceğiniz üzere Giant ve Merida ile birlikte Tayvan’ın en önemli bisiklet üreticilerinin başında geliyor. Ideal Fuji bisikletleri dışında başka markalar için de bisiklet üretimini sürdürmektedir. Fuji’nin karbon modellerini Çin’den Topkey firması üretmektedir.
Bu bisikletleri kim nerde üretiyor? Merakmı ediyorsunuz? - Bisiklet Forum - Dünya`nın BİLGİ İÇİN LİNKİ İNCELEYİNİZ
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çevremizdeki bisikletlerin hepsi türkiyedemi üretilmiştir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mayıs 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayır hepsi türkiyede üretilmemştir.Çoğu bisikletler bize dışardan geliyor.türkiyede yapılanlar ise dışarıdan aletleri alınıp burda yapılmış

Benzer Konular

28 Eylül 2009 / firstlady Müzik tr
15 Şubat 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Mart 2010 / Misafir Cevaplanmış
16 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap