Arama

Mono Balığı (Monodactylus sebae)

Güncelleme: 27 Mayıs 2011 Gösterim: 1.950 Cevap: 0
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
27 Mayıs 2011       Mesaj #1
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Mono Balığı 2 (Monodactylus sebae)

Sponsorlu Bağlantılar
Mono Balığı (Monodactylus sebae)

Latince Adı: Monodactylus sebae

Habitatı ve Anavatanı: Batı Afrika sahili. Senegal ve Zaire nehirleri.

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Metabolizması yüksek balıklardır sık sık yemlenmelidir. Menüleri küçük balıklarkarides ıspanak gibi yemler ile zenginleştirilmelidir.

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.

Yüzme Seviyesi: Orta

Sıcaklık: 24 - 28 ° C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 250 lt

Su Sertliği: Orta - Sert

pH: 7.5 - 8.5

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Sürü balığıdır en az 5 adet beslenmelidir. Okyanusda yaşar ara ara nehirlere yüzerler bu da onları tatlı suya ve acı suya dayanıklı yapar. Litre başına 3 gram tuz eklenmelidir. Bu türler tatlı su balığı değildir. Tatlı suları kısa süreliğine ziyaret ederler.

Aktavist Yorumları: 1) Bende de 12 adet mono var.Akvaryumum 300 litre monoları yavru olarak aldım ve yine hepsi yavru olan 50 adet sarı prenses 5 adet yunus 2 ahli 2 borleyle beraber bakıyorum.Seyir zevki müthiş balıklardır.Akvaryumumda 2 haftada bir 4/1 oranında su değişimi yapıyorum. Bu arada suya 1 avuç tuz ilave ediyorum ve 7 aydır hiç bir problem olmadı büyüdüler görenleri kendine aşık ediyor adeta.Dayanıklıdırlar da yeni başlayanlara tavsiye ederim ama üremiyorlar işte tek problemi de bu olsun.

2) Görsel olarak çok güzel bir balıktır. Sık yemlemelerle uygun boya geldiklerinde göze hitap ederler. Fakat kesinlikle uğraşmayın üretemezsiniz. Puffer gibi acı su balıkları ile barışçıldırlar. Pek sert sayılmazlar.

3) Ben bu balıklardan 1 çift besliyorum. Yaşamlarını tatlı suda sürdürüyorlar ek olarak tuz atmıyorum. Akvaryumumda tetra türleri ve gurami türleriyle beraber bulunduruyorumşu ana kadar bir sorun çıkmadı. Yem olarak yaprak yem en sevdikleri yem; ama cichlid yemlerini de yiyorlar tubifexlere rağbet göstermiyorlar. Onları akvaryumda izlemek büyük zevk.

Benzer Konular

1 Ocak 2016 / the_lily Genel Galeri
11 Ocak 2013 / probLem girL Zooloji
6 Temmuz 2012 / Efulim Zooloji