Kabak - Kabak Nedir - Kabak Yetiştiriciliği
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu familyanın diğer üyeleri:
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Alem : PlantaeLifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken sebzelerdendir. Kabak sebzesi potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir. Latincesi Cucurbita pepo olan kabak, Kabakgiller familyasından bir sebzedir.
Bölüm : Magnoliophyta
Sınıf : Magnoliopsida
Takım : Cucurbitales
Familya : Cucurbitaceae
Cins : Cucurbita
Bu familyanın diğer üyeleri:
- Kavun
- Karpuz
- Salatalık
- Acur
- Balkabağı (C. moschata)
- Helvacıkabağı ( C. maxima )
- Sakızkabağı ( C. pepo )
Gerçekçi ol imkansızı iste...