Arama

Langust ve scallop ne tür hayvanlardir?

Güncelleme: 6 Haziran 2011 Gösterim: 1.886 Cevap: 3
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
5 Haziran 2011       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Langust ve scallop yenir mi?
Sponsorlu Bağlantılar
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
5 Haziran 2011       Mesaj #2
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Langust Nedir

Sponsorlu Bağlantılar
Kabukluların on ayaklıların takımından, böcek de denilen bir deniz hayvanıdır. Ilık ve sıcak denizlerde yaşarlar. 30-40 santimetre boyundadırlar. Kabuğu mor koyu kırmızı ve yer yer turuncu lekelidir. Üstü ince türler ve sık dikenlerle kaplıdır. Bunların Kıskaçları yoktur. İki çift anteninden birincisi vücut boyundan uzun, ikincisi ise çok daha kısadır. Kısa antenlerini birbirine sürterek ses çıkarırlar. Deniz salyangozu, istiridye ve midye gibi hayvanlarla beslenir. Eti yenilebilir. Langust, Karadeniz dışında, Türkiye denizlerinde de yaşar. Kıyılara yakın, oldukça sığ sularda toplu halde bulunurlar. Taze olarak yendiği gibi, konserveleri de yapılır.

Scallop tanım şeklinde bulamadım ama oda yeniyormuş.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
6 Haziran 2011       Mesaj #3
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Cevap icin sagolun. Pişirme metotları umarım ki istakoz gibi değildir?
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
6 Haziran 2011       Mesaj #4
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
scallop

Türkçe
1. tarak, deniztarağı.
2. tarak (istiridye benzeri canlı
3. tarak kabuğu şeklinde yapmak
4. tarak kabuğunda fırınlamak
5. tarak kabuğu
6. büyük tarak
7. deniztarağı
8. fisto
9. fisto yapmak
10. tarak
Deniz Tarağı (2 Kişilik)
ymk 282
Malzemeler
100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz

Yemeğin Tarifi
Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın. Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra unu tencereye ilave edin. Sararana dek kavurun. Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. Kalan 2 diş sarmısağı ezin. Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun. Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün. Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove

Benzer Konular

4 Eylül 2015 / Misafir Soru-Cevap
4 Eylül 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
 Tyr
21 Nisan 2010 / _Yağmur_ Mitoloji
20 Kasım 2012 / Rower Taslak Konular