Arama

Sakızlı Elma Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 29 Haziran 2011 Gösterim: 1.879 Cevap: 2
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
SAKIZLI ELMA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler
  • 6 Adet orta boy elma
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı gıda boyası
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 paket mezeki sakızı
  • Yeterince dövülmüş fındık

Hazırlanışı:
  • Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker, 4.5 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın. 6 adet elmayı kabuklarını soyarak, çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın.
  • Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın. Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın.
  • Başka bir tencere içinde 3.5 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun, üzerine vanilyalı pudingi dökün. Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayın.
Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
10 Haziran 2011       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
sakizli elma tatlisi

Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
29 Haziran 2011       Mesaj #3
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
anne iki elma

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
25 Ocak 2012 / DERUNİ Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular