Ziyaretçi
SAKIZLI ELMA TATLISI
Malzemeler
Hazırlanışı:
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 6 Adet orta boy elma
- 9 çorba kaşığı toz şeker
- 4.5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı gıda boyası
- 1 paket vanilyalı puding
- 3.5 su bardağı süt
- 1 paket mezeki sakızı
- Yeterince dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
- Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker, 4.5 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın. 6 adet elmayı kabuklarını soyarak, çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın.
- Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın. Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın.
- Başka bir tencere içinde 3.5 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın.
- Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun, üzerine vanilyalı pudingi dökün. Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayın.