Ziyaretçi
Hanım Göbeği Tatlısı
HANIM GÖBEĞİ
Malzemeler
Şerbet İçin
Hazırlanışı:
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 250 Gr un ( 8 çorba kaşığı )
- 1.5 su bardağı su
- 50 gr. Margarin
- 4 Adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet İçin
- 750 gr. Şeker
- Limon
- Vanilya
Hazırlanışı:
- Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bir tencereye 1.5 bardak su ile 50 gr margarin koyulup kaynatılır. İçine 250 gr un ilave edilip karıştırılır. Hamurun kıvamı sert içinde su kalmayana kadar un koyulur ve ocaktan alınır.
- Hamuru başka bir kaba alıp ele alınacak kadar soğuyunca, yumurtalar tek tek yedirilerek yoğrulur (2 adet yumurta akı ve 2 adet yumurta tam alarak).
- Büyük bir tencereye bol yağ konulur. Avuç içinde yuvarlak şekil verip ortasına parmak bastırılıp soğuk yağa atılır. Tencerenin dibi kadar hamur yuvarlatılır.
- Ocağa konularak kızarması sağlanır. Üzerine soğuk şerbet atılarak bir müddet sonra alınarak servis tabağında servise sunulur.