Arama

Parfe Tatlısı Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 2.502 Cevap: 1
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Parfe Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
PARFE


Malzemeler
  • 2 poşet krem şanti
  • 2 bardak süt
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Kakao
  • 1 paket bisküvi
  • Tuz

Sos İçin
  • 100 gr. margarin
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 3 kaşık kakao
  • 1 yumurta

Hazırlanışı:
  • 2 poşet krem şanti 2 bardak sütle hazırlanır. Buzluğa konulur. Yumurtanın akları bir kaba, sarıları bir kaba hazırlanır. Sarıları bir su bardağı pudra şekeri ile beyazları bir tutam tuzla iyice mikserle çırpılır. İkisi buzluktaki krem şantiyle karıştırılır.
  • Derin bir kabın içine naylon serilir. Karışımın yarısı dökülür. Geri kalan yarısı kakao ile karıştırılır ve dökülür.
  • En üstüne bisküviler dizilir. Dondurucuda bir gece bekletilir. Dondurucudan çıkartılıp ters çevrilir. Naylonu çıkarılır ve bisküviler alta gelir. 100 gr. margarin eritilir.
  • Biraz soğuyunca 3 kaşık pudra şekeri, 3 kaşık kakao 1 yumurta konulur ve çatalla hızla çarpılır. Parfenin üzerine dökülür donması için dolaba konulur.
http://www.kadirkalemci.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
10 Haziran 2011       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
meyveli 538x400
meyveli parfe:
Sponsorlu Bağlantılar

MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREM ŞANTİ
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ
100 GR. VİŞNE (TAZE VEYA
DONDURULMUŞ) YADA KİRAZ
100GR. ÜZÜM
100 GR. MÜRDÜM ERİĞİ VEYA MUZ

HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Yumurta akları­na azar azar şeker ekleyerek bir kaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiye süt ekleyip çırparak koyulaştırahm. Krem şantiye yumurta aklarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, ya­rıdan kesilmiş meyveleri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayarak içine parfe harcım dolduralım. Parfe donana dek kalıbı buzlukta bekletelim. Daha sonra kalıbı buzluktan çıkarıp ters çevirerek parfeyi kalıptan çıkartalım. Üzerindeki folyoyu da çıkardıktan soma parfeyi dilimleyerek servis yapalım.

uzumlu 461x400
üzümlü vişneli parfe:

MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 POŞET KREM ŞANTİ
1/2 SU BARDAĞI SÜT
1 KÜÇÜK SALKIM
ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM
100-150 GR. VİŞNE
VEYA KİRAZ

MALZEMELER

Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Bu arada şekeri azar azar ve çırpmaya devam, ederek ekleyelim. Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk süt ile koyula­şana dek çırpalım. İçine yumurta akını çekir­dekleri çıkarttığımız vişne veya kirazları, üzüm tanelerini ekleyip karıştıralım. Dikdörtgen bir kek kalıbını veya yuvarlak bir büyük kasenin içi­ni şeffaf folyo ile kaplayalım. Folyonun kenarla­rını kalıbın dışına taşıralım. İçine parfe harcını boşaltıp düzgünce yayalım. Parfeyi buzlukta do­nana dek bekletelim. Servisten 10 dk. önce kalı­bı dolaptan alıp ters çevirelim üzerindeki folyoyu çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım

parfe 459x400
çikolatalı parfe:

MALZEMELER
2 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
4 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ 1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ (ARZUYA GÖRE)
2 PAKET VANİLYA

SOS İÇİN
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2-3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

HAZIRLANIŞI
2 paket krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile koyu­laşana kadar çırpalım. Ayrı bir kapta yumurtaları, şeker ve kakaoyla birlikte çırpalım. Daha sonra krem şantiyi de ekleyerek tekrar karıştıralım. Bis­küvileri kırarak karışıma ekleyelim. Son olarak iri dövülmüş fmdıkları arzuya göre portakal kabuğu rendesini ve vanilyaları ekleyelim. Yuvarlak çukur bir kasenin içine jelatin veya alüminyum folyo sererek, onun içine bisküvi karışımı dökelim. Naylonun dışa sarkan kenarlarını parfenin üzeri­ne çevirelim. Buzlukta birkaç saat bekletin. Sos için bir yumurta, şeker, kako ve sütü çırpalım. Parfeyi buzluktan çıkardıktan sonra üzerine ha­zırladığımız sosu dökelim.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Ocak 2013 12:00 Sebep: içerik düzenlendi
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
13 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular