Arama

Arap Kızı Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 1.857 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Arap Kızı Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
ARAP KIZI

images?qtbnANd9GcQ5 QAcBlYy6B7vAX64sTdKNpbzpmnPTR9VP69JRpFkIUJ1liT0


Malzemeler
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Vanilya
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket bisküvi
  • Hindistan cevizi, bir avuç fındık

Hazırlanışı:
  • Suyu, pekmezi, şekeri, unu, tarçın ve vanilyayı bir tencerede karıştırıyoruz (gerekirse un topaklanmasın diye süzgeçten geçirebiliriz). Karışımı ocağa alıyoruz.
  • Biraz ısınınca bisküvilerimizi tek tek tenceredeki karışımda ıslatarak ıslatılmış tepsimize bir kat diziyoruz. Bisküviler dizildikten sonra tenceredeki karışımı muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Biraz soğuyunca üzerine uflanmış fındık ve hindistan cevizi süslenip dolapta soğumaya bırakıyoruz. (2 saat kadar) Soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Kasım 2008 / konçuy Taslak Konular
10 Haziran 2011 / Misafir Taslak Konular
11 Haziran 2013 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
15 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular