Arama

Kupta Kivi Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 1.555 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
KUPTA KİVİ

Sponsorlu Bağlantılar

kupta krem





Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 4 çay kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 adet kivi

Hazırlanışı:
  • 2 su bardağı sütün 1 su bardağı suyla ocağa oturtun. Diğer tarafta 4 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı nişasta ve yarım su bardağı pudra şekerini karıştırıp üzerine 1 su bardağı su ilave edin.
  • Ocaktaki süt ve karışımını hafif ılımaya başlatıldığında nişastalı unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın kivilerin kabuklarını soyup doğrayın.
  • Artan pudra şekeriyle birlikte kivileri püre haline getirin. Kivi püresini kaplardaki muhallebinin üzerine pay ederek dökün. Buzdolabında soğutun servis yapın.
Afiyet olsun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular