
Ziyaretçi
MELEK (ÇİMDİK) TATLISI
Malzemeler
Şerbeti İçin
Hazırlanışı:
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- ½ çay bardağı katı yağ
- 1 kahve fincanı sirke ( limon suyu )
- 1 çay kaşığı tuz
- Kabartma tozu
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 Yemek kaşığı süt
- Yeterince un
Şerbeti İçin
- 4 bardak şeker
- 2.5 bardak su
- ½ bardak limon suyu
Hazırlanışı:
- Kulak memesi kıvamında hamur haline gelen karışımı 5-10 dk. dinlendir. Sonra küçük torbalara yani bezlere ayırın.
- Mantı açar gibi açın. Sonra küçük küçük karelere kesin. Her kareyi üçgen olarak katla. Sonra diğer uçları birbirine yapıştır.
- Kızgın yağa atın. Kızaran hamurları önceden yapılmış, soğutulmuş şerbetin içine atın. Ilıyıncaya kadar buz dolabında beklet.
- Sonra üzerine fındık, fıstık ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazırlayın.