Arama

Dünya Gezi Rehberi: Fransız Rivierası

Güncelleme: 20 Haziran 2011 Gösterim: 1.908 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Haziran 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Fransız Rivierası
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fransız Riviera'sının haritası
Sponsorlu Bağlantılar
800px Cotedazur

Fransız Rivierası, (Fr. Côte d’Azur, [kotdazyr], (dt. „gökmavisi kıyı“), Fransa'nın Akdeniz kıyısının bir bölümüne verilen addır. Türkçeye İngilizceden gelen French Riviera sözüyle bilinen bu kıyı, Fransızcadaki adını şair Stéphen Liégeard'ın 1887'de La Côte d’Azur adıyla yayınlanan bir kitabından kaynaklanmaktadır.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Haziran 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Fransız Riviera'sınd bulunan Cassis (Bouches-du-Rhône)
800px French riviera2
Sponsorlu Bağlantılar

Konumu
Fransız ansiklopedik sözlüğünde („Petit Robert“, „Petit Larousse“) tanımlandığı üzere Cassis (Bouches-du-Rhône)'dan İtalya sınırındaki Menton'a kadar uzanır. Kimi kaynaklar Toulon, Hyères veya Saint-Tropez'i batıdaki başlangıç noktası olarak göstermektedir. Fransız Rivierası, Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinin parçası olup Bouches-du-Rhône, Var ve Alpes-Maritimes departmanlarının ve Monako Prensliği'nin kıyı sınırlarını oluşturur. Tanınmış beldeler Saint-Tropez, Antibes, Cannes, Nizza, Monaco ve Menton'dur.
İçbölgesindeki Alpler ve Massif des Maures çok dağlıktır. Batı Fransız Rivierası'nın karakteristiği, kıyılardaki kırmızı kayalardır. Doğusunda Alpler dik bir şekilde denize girerler.
Birçok (emekli) önemli kişinin tercih ettiği yer olmasının yanında Fransızların ve yabancı turistlerin 18. yüzyıldan beri sevilen bir tatil bölgesidir. Ana sezonda kumsallar ve beldeler çok dolu olur. Ondan dolayı yan sezonda tavsiye edilir.
23. Şubat 1887'de bu bölge, şiddetli bir depremin etkisinde kalarak 2.000 kadar insanın ölümüne sebep oldu. Yazları yağış almadığından yazları sık sık büyük alanları etkisi altına alan orman ve çalı yangınları olur.
Fransız Rivierası Ramatuelle yakınlarındaki Camarat burnunu
800px French riviera

İklim
Fransız Rivierası, ılıman Akdeniz iklimiyle bilinir. Kışın bile güneşli günlerde hava sıcaklığı 15-20 °C olabilir. Yazın sıcaklık ender olarak 30 °C'ı geçer. Yıl ortalamasında takriben 300 güneşli gün olur.

screenhunter1f
Èze'den Cap Ferrat'a bakış
800px Eze Cap Ferrat



Vikipedi, özgür ansiklopedi

🌘 🚀

Benzer Konular

29 Mart 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
2 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
14 Ağustos 2011 / Jumong Turizm
12 Haziran 2011 / Jumong Taslak Konular