Arama

Herkesle iyi geçinebilmek için neler yapmak gerekir?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 7 Temmuz 2011 Gösterim: 2.312 Cevap: 6
burakcan95 - avatarı
burakcan95
Ziyaretçi
5 Temmuz 2011       Mesaj #1
burakcan95 - avatarı
Ziyaretçi
17 Yaşımdayım ama hiç kavga etmedim. Kavga etmekten korkuyorum, daha doğrusu dayak yemek ve düşman kazanmak. İyi geçinmek istiyorum herkesle ama millet geliyo sataşıyo çok şöyle bela yok böyle bela ne yapmam lazım korkumu yenmem için?Msn Embarrassed
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
burakcan95 adlı kullanıcıdan alıntı

17 Yaşımdayım ama hiç kavga etmedim. Kavga etmekten korkuyorum, daha doğrusu dayak yemek ve düşman kazanmak. İyi geçinmek istiyorum herkesle ama millet geliyo sataşıyo çok şöyle bela yok böyle bela ne yapmam lazım korkumu yenmem için?Msn Embarrassed

İnsanlarla iyi geçinmek isteyen bir kişi öncelikle kendisine herkesle iyi geçinmek mümkün müdür?sorusunu sormalıdır. Bu soruyla birlikte akla gelen diğer bir soru da insanın herkesle iyi geçinmek zorunda olup olmadığı sorusudur.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu sorulara yanıt ararken öncelikle iyi geçinmenin ne anlama geldiği belirlenmelidir. İyi geçinme bir uçta dost olma, iyi arkadaş olma, diğer uçta ise iş (ya da başka bir zorunluluk) gereği (birbiriyle dost ya da iyi arkadaş olmadan) bir arada uyumlu çalışma anlamında kullanılabilir.

İyi geçinme en yalın olarak zaman zaman çatışma yaşansa bile her iki tarafın da birbirinin varlığını birbirini değiştirmeye çalışmadan kabul ederek bir arada olabilme şeklinde tanımlanabilir. Kuşkusuz herkesle iki dost ya da arkadaş gibi geçinmeyi beklemek gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayaldir. Fakat iyi geçinme becerileri kazanıldığında yalın tanımda belirtildiği şekilde iyi geçinmek mümkündür. Bunun için gerekli önkoşul en azından taraflardan birisinin iyi geçinme becerilerine sahip olması ve iyi geçinmek için çaba harcamasıdır.

Yalnız burada vurgulanması gereken nokta iyi geçinmenin insanın kendi görüşlerinden, istek ve gereksinimlerinden tümüyle vazgeçmesi ve karşıdakinin her istediğini yerine getirmesi anlamına gelmediğidir.

Herkesle iyi geçinmek mümkün müdür?sorusuna dönecek olursak dost ya da iyi bir arkadaş olarak geçinmeyi hedeflemiyorsanız bu sorunun yanıtı evettir. Çevrenize baktığınızda herkesle geçinebilen insanlar olduğunu görürsünüz. Onların sahip oldukları iyi geçinme becerilerini herkes kazanılabilir. Fakat bunun bugünden yarına kazanılamayacağı uzun süren uğraş ve çaba gerektirdiği unutulmamalıdır. Bu konuda ilk adım öncelikle istekli olmak ve bu isteğini uygulamaya geçirmektir.

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
burakcan95 - avatarı
burakcan95
Ziyaretçi
5 Temmuz 2011       Mesaj #3
burakcan95 - avatarı
Ziyaretçi
Ben elimden geleni yapıyorum ama karşımdaki kavga istiyor resmen ...
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı

Alıntı

Ben elimden geleni yapıyorum ama karşımdaki kavga istiyor resmen ...

Ailenize veya bir büyüğünüze durumu anlatabilir ve yardım isteyebilirsiniz. Ne yazık ki bu yaşlarda serseri ruhlu kavga etmeden sataşmadan duramayan tipler oldukça fazla olabiliyor. Bu gibi insanlarla iyi geçinmeniz gerekmiyor olabildiğince uzak durun aşırıya kaçan sataşmalarda ailenizle bu konuyu konuşun size en iyi yardımı/nasihati verebilecek kişi onlardır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Bessonnitsa - avatarı
Bessonnitsa
VIP VIP Üye
6 Temmuz 2011       Mesaj #5
Bessonnitsa - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı

Ailenize veya bir büyüğünüze durumu anlatabilir ve yardım isteyebilirsiniz. Ne yazık ki bu yaşlarda serseri ruhlu kavga etmeden sataşmadan duramayan tipler oldukça fazla olabiliyor. Bu gibi insanlarla iyi geçinmeniz gerekmiyor olabildiğince uzak durun aşırıya kaçan sataşmalarda ailenizle bu konuyu konuşun size en iyi yardımı/nasihati verebilecek kişi onlardır.

En güzeli bu!
burakcan95 - avatarı
burakcan95
Ziyaretçi
7 Temmuz 2011       Mesaj #6
burakcan95 - avatarı
Ziyaretçi
Haklısınız ama o anda ne yapmam gerekli adam geliyor vuruyor ? :/
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011       Mesaj #7
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı

Haklısınız ama o anda ne yapmam gerekli adam geliyor vuruyor ? :/

Haklıysam ve dediklerimi yaparsan tekrar tekrar önünü kesip serserilik yapamaz sen ailene anlattın mı ki durumunu? Dediğim gibi ailene söyliceksin sana sahip çıkıcaklar gerekirse çocuğun ailesiyle konuşucaklar birdahada bu olayları yaşamazsın. Yada yok mu büyük bir abin veya akrabalarından abi diyebileceğin biri ona söyle çocuğu alsın karşına konuşsun.

He illa "ben aileme söylemicem bana sadece o an ne yapacağımı söyler misin?" diyosan yumruğunu sık sağlam bitane indir Msn Grin Ne yani gelip çocuğu ben mi döveyim Msn Grin