Arama

Tavşancıl Otu ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 11 Temmuz 2011 Gösterim: 2.820 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Temmuz 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Tavşancıl Otu

Sponsorlu Bağlantılar
tavsancilotu

Tavşancıl otu maydanozgiller ailesinden genel bir bitki olup, öğrek otu, kamşam isimleri ile de anılır. Tavşancıl otu genelde 2 metreye uzayan boyları, keskin kokusu, parçalı yaprakları ile dikkat çeker. Mayıs ve haziran aylarında çiçek açan tavşancıl otu, tıpkı bir şemsiye gibi açılır ve beyaz renge bürünür. Menli ortamlarda yetişen tavşancıl otu, Rize ve çevresinde çiğ olarak ve turşusu kurularak tüketilmektedir.

Tavşancıl Otu’ nun Yararları (Faydaları)

• Tavşancıl otu sindirim sistemini kuvvetlendiren, düzenli çalışmasını sağlayan oldukça şifalı bitkiler arasındadır.
• Tavşancıl otu, vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte oldukça başarılı sonuçlar verir
• Tavşancıl otu, kişinin tansiyonunu dengeleyerek, yüksek tansiyonu düşürücü, düşük tansiyonu yükseltici etki yapar.
• Tavşancıl otunun cinsel performansı artırıcı etkisi dikkat çekicidir.
• Tavşancıl otu, düzensiz adet gören kadınların regl dönemlerinin düzenli olmasını sağlar
• İshal olduğunuz zamanlar, tavşancıl otunun kökünü kaynatıp içerseniz ishalinizin durmasında faydalı olacaktır
• Sara hastası olan kişilere tavşancıl otunun iyi geldiği iddia edilmektedir.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

4 Kasım 2009 / reyan Sağlıklı Yaşam
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular