Danimarka Çöreği (Snegle Kage)

Mazemeler:
100 gr margarin
2 bardak süt
50 gr yaş maya
2 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzeme:
150 gr margarin
100 gr şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yarım saat mayalanması için bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Yağ eritilip şeker ve tarçın ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünerek her parça merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Üzerlerine iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde üzerlerine el ile hafif bastırılarak tepsiye dizilir. Yarım saat bekletilerek 225 derecede pişirilir. Fırından çıkarılıp ılındıktan sonra üzerine su ile bulamaç haline getirilmiş pudra şekeri sürülür. Minik şekerlemelerle arzuya göre süslenebilir.
AFİYET OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar

Mazemeler:
100 gr margarin
2 bardak süt
50 gr yaş maya
2 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzeme:
150 gr margarin
100 gr şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yarım saat mayalanması için bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Yağ eritilip şeker ve tarçın ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünerek her parça merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Üzerlerine iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde üzerlerine el ile hafif bastırılarak tepsiye dizilir. Yarım saat bekletilerek 225 derecede pişirilir. Fırından çıkarılıp ılındıktan sonra üzerine su ile bulamaç haline getirilmiş pudra şekeri sürülür. Minik şekerlemelerle arzuya göre süslenebilir.
AFİYET OLSUN