Arama

Cipsli Kurabiye Tarifi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 Gösterim: 2.051 Cevap: 0
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
29 Aralık 2011       Mesaj #1
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
mervenin mC4B1sC4B1r cipsli kurabiyesi 11111128129
Ankara Keçiören’deki Bizim Dünya Etüt Merkezi’nin kermesine, kızımın arkadaşı Merve’nin getirdiği kurabiyeden kermes günlerinde bahsetmiştim. İşte o harika kurabiyenin tarifini o zamanki yoğunlukta verememişti. Daha sonra bana mail atmasını söyledim. Sağ olsun annesinin tarif defterinden bu güzel tarifi gönderdi. Ben de bu harika tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle içine çikolata ve mısır gevreği giren tatlara hayır diyemeyen küçük kardeşlerimiz için, işte kurabiyemizin malzemeleri ve yapılışı:
Sponsorlu Bağlantılar
½ paket tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
500 gram mısır nişastası
1 adet kabartma tozu
1adet vanilya
Üzerini kaplamak için:
500 gram kahvaltılık çikolata (ekmeğin üzerine sürdüğümüz çikolatadan)
½ çay bardağı sıvıyağ
Mısır gevreği
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir kabın içerisine alalım. Buna yumurtaları, şekeri, kabartama tozunu ve vanilyayı ilave edelim. Tüm bunları karıştıralım. Daha sonra üzerine yavaş yavaş mısır nişastasını ilave ederek yoğuralım. Merve kızımızın dediğine göre biraz sert, kıvamlı bir hamur oluyormuş.
Benim tavsiyem; hamurun kıvamını anlamak için, hamurdan bir parça koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlamak. Eğer rahatça yuvarlanıp, şekil alabiliyorsa olmuş demektir.
Yoğrulan hamurdan parçalar koparıp yuvarladıktan sonra, bunlara elimizle uzun yuvarlak şekiller verelim.
Yağlı kâğıtla kaplanmış tepsiye birer parmak aralıklarla dizelim. Daha önceden 150 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırında beyaz renkte pişirelim. Çok fazla kahverengiye dönmesine izin vermeyelim. Zira nişasta içeren bu tür kurabiyelerde fazla pişirdiğimiz zaman kurabiyemiz soğuduğunda bisküvi gibi sert olur.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
Daha sonra kahvaltılık çokokremin içine sıvıyağ ilave edelim. Bu çikolatalı kabı ocak üzerinde su dolu bir başka kabın içerisine oturtarak, benmari usulü dediğimiz bu yöntemle erimesini sağlayalım.
Bu çikolatalı karışım ocak üzerinde iken hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri buna batıralım.
Ardından robotta kalın olarak çekmiş olduğumuz mısır gevreğine bulayalım. Servis tabağına alarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN…