Ziyaretçi
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı
Malzemeler
1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su
arzu edilirse ceviz iri dövülmüş
Yapılışı :
Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın
NOT: Ayva, sert armut ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.
bu ölçüleri her meyve adetince kullanacaksınız.arzu edilirse çekirdeklerini oydunuz çukur kısıma iri dövülmüş çeviz veya çam fıstığı doldurabilirisniz.
afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su
arzu edilirse ceviz iri dövülmüş
Yapılışı :
Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın
NOT: Ayva, sert armut ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.
bu ölçüleri her meyve adetince kullanacaksınız.arzu edilirse çekirdeklerini oydunuz çukur kısıma iri dövülmüş çeviz veya çam fıstığı doldurabilirisniz.
afiyet olsun...