Arama

Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 25 Ocak 2012 Gösterim: 2.401 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi, Malzemeleri, Yemek Yapılışı

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su
arzu edilirse ceviz iri dövülmüş

Yapılışı :

Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın

NOT: Ayva, sert armut ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.

bu ölçüleri her meyve adetince kullanacaksınız.arzu edilirse çekirdeklerini oydunuz çukur kısıma iri dövülmüş çeviz veya çam fıstığı doldurabilirisniz.

afiyet olsun...


MAKARNACIK elmatatlisi


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular