Arama

Tavuk Göğsü Tarifi

Güncelleme: 23 Şubat 2013 Gösterim: 2.012 Cevap: 1
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Tavuk Göğsü Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler.

* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet damla sakız
* 1 litre süt
* 150- gram margarin (tereyağı)
* Tarçın (İsteğe bağlı)

tavuk gogsu tatlisi

Tavuk Göğsü Tarifi:

1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
23 Şubat 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Tavuk Göğsü

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler.

* 2 çorba kaşığı nişasta

* 2 Su bardağı toz şeker

* 3 çorba kaşığı un

* 1 adet damla sakız

* 1 litre süt

* 150- gram margarin (tereyağı)

* Tarçın (İsteğe bağlı)

Tavuk Göğsü Tarifi:

1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.

Benzer Konular

12 Ocak 2009 / kimyacı Taslak Konular
30 Eylül 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Mayıs 2009 / nünü Taslak Konular
15 Şubat 2012 / oku Taslak Konular
30 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular