Arama

Gelin Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 25 Ocak 2012 Gösterim: 1.862 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Gelin Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
ŞERBETİ İCİN:

3,5 su bardgı şeker
3 su bardgı su yarım tatlı kaşıgı limon suyu
NOT:şerbeti önce yapıp sogutmak lazım.

MALZEMELER
1 cay bardağı sıvı yag
1cay bardağı margarin
1 cay bar. ılık süt
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardagı un
100 gr iri dövulmuş ceviz
1 tatlı kaşıgı tarcın

gelin tatlisi tarifi
Gelin Tatlısı tarifi


Hamur yuguracagımız kaba sıvı yagı eritip soguttugumuz margarını kabartma tozunu ılık sutu koyup cırpma teliyle karıştıralım elenmış unu eleyip özlü hamur elde edelim hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıtalım hamurların orta kısımlarına iri dövulmuş ceviz ve tarcın koyarak karşılıklı iki kenarlarını üst tarafta birlestirip yapıştıralım hurma seklını alan hamurları 190 dereceli ısıda pişirelim fırından alır almaz soguttugumuz şerbeti üzerine dökelim afiyet olsun arkdşlar. Diğer tatlılar için tatlı tarifleri kategorisine bakabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Kasım 2008 / konçuy Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular