
Ziyaretçi
Çorbalar - Sebzeli Yarma Çorbası

Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 avuç taze bakla veya fasulye
5-6 dal dereotu
3 adet taze soğan
5-6 dal maydanoz
1 adet domates veya salça
1 tatlı kaşığı tuz
Daha sonra yumuşamasına yakın tuz, bıçak sırtı kalınlığında kıyılmış bakla, soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve yağını ilave edin. Devamında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak çorba kasesine boşaltıp üzerine ince kıyılmış dere otu ve maydanoz serpin. Not: Buğday akşamdan bir taşım kaynatılıp bırakılırsa hızlı pişer. Mevsime göre ıspanak, pazı, semizotu koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Sponsorlu Bağlantılar

Sebzeli Yarma Çorbası Malzemeleri1 su bardağı buğday
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 avuç taze bakla veya fasulye
5-6 dal dereotu
3 adet taze soğan
5-6 dal maydanoz
1 adet domates veya salça
1 tatlı kaşığı tuz
YapılışıSağlıklı tariflerden olan Sebzeli Yarma Çorbası Tarifi için, yarmayı ayıklayıp, yıkayın. Altı -yedi su bardağı su ilave ederek pişirin.
Daha sonra yumuşamasına yakın tuz, bıçak sırtı kalınlığında kıyılmış bakla, soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve yağını ilave edin. Devamında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak çorba kasesine boşaltıp üzerine ince kıyılmış dere otu ve maydanoz serpin. Not: Buğday akşamdan bir taşım kaynatılıp bırakılırsa hızlı pişer. Mevsime göre ıspanak, pazı, semizotu koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.