
Ziyaretçi
Çorbalar - Taze Bakla Çorbası

1 Tatlı kaşığı salça
1 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
8-10 Dal dereotu
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1,5 Çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Baklayı ince halka halinde kıyıp tencereye atın. Devamında ağzını kapatıp hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra yumurtanın akı sarısına karışacak kadar çırpın. Yoğurt, un ve ezilmiş sarımsak katıp iyice karıştırın.
Kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave edin. Son olarak bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltın. Üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Sponsorlu Bağlantılar

Taze Bakla Çorbası Malzemeleri1 Avuç dolusu körpe bakla
1 Tatlı kaşığı salça
1 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
8-10 Dal dereotu
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1,5 Çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı tereyağı
YapılışıFarklı tatlardan olan Taze Bakla Çorbası Tarifi için, baklayı iyice yıkayın. Kılçıklarını bıçakla kesin. Tencereye beş su bardağı su, tuz, salça ve yağ koyup kaynatın.
Baklayı ince halka halinde kıyıp tencereye atın. Devamında ağzını kapatıp hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra yumurtanın akı sarısına karışacak kadar çırpın. Yoğurt, un ve ezilmiş sarımsak katıp iyice karıştırın.
Kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave edin. Son olarak bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltın. Üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.