Ziyaretçi
Mezeler - Taze Bakla Ezmesi
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz
Yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Piştikten sonra baklayı süçgeç yardımıyla yada blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
Hazırladığımız bu püreyi derin bir kap içerisinde buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Daha sonra bakla ezmemizi dolaptan çıkartarak servis tabağına ters bir şekilde çıkartıyoruz üzerine dereotunu ilave edip servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Taze Bakla Ezmesi Malzemeleri1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz
Taze Bakla Ezmesi Yapılışıİlk iş olarak baklamızın iç kabuklarını soyarak yıkıyoruz. Daha sonrasında yıkadığımız baklalarımızı tencereye koyarak üzerine dört parçaya böldüğümüz soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotu ve 3 bardak su ekliyoruz.
Yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Piştikten sonra baklayı süçgeç yardımıyla yada blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
Hazırladığımız bu püreyi derin bir kap içerisinde buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
Daha sonra bakla ezmemizi dolaptan çıkartarak servis tabağına ters bir şekilde çıkartıyoruz üzerine dereotunu ilave edip servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.