Arama

Taze Bakla Ezmesi Tarifi

Güncelleme: 12 Şubat 2012 Gösterim: 1.570 Cevap: 0
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
12 Şubat 2012       Mesaj #1
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Mezeler - Taze Bakla Ezmesi

Sponsorlu Bağlantılar
2nzmw
Taze Bakla Ezmesi Malzemeleri
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz
Taze Bakla Ezmesi Yapılışı
İlk iş olarak baklamızın iç kabuklarını soyarak yıkıyoruz. Daha sonrasında yıkadığımız baklalarımızı tencereye koyarak üzerine dört parçaya böldüğümüz soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotu ve 3 bardak su ekliyoruz.

Yumuşayıncaya kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Piştikten sonra baklayı süçgeç yardımıyla yada blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz.

Hazırladığımız bu püreyi derin bir kap içerisinde buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Daha sonra bakla ezmemizi dolaptan çıkartarak servis tabağına ters bir şekilde çıkartıyoruz üzerine dereotunu ilave edip servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Haziran 2011 / GÜLGECELER Taslak Konular
18 Ekim 2008 / nünü Taslak Konular
6 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular