Arama

Bitter Çikolatalı Kalp Tarifi

Güncelleme: 15 Şubat 2012 Gösterim: 1.333 Cevap: 0
oku - avatarı
oku
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #1
oku - avatarı
Ziyaretçi
img tempo
60 Dakika
Sponsorlu Bağlantılar
img calorie
Porsiyon basina 650 Kilo kalori
img dose
2 Kişiliktir
MALZEMELER

Kalp için
  • 75 gram bitter çikolata
  • 60 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 30 gram pudraşekeri
  • 15 gram un
  • 15 gram mısır nişastası
  • 4 gram kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 8 adet dondurulmuş vişne
  • Vişne likörü
  • Tuz
  • Kalıplar için tereyağı ve
  • un
Üzerini kaplamak için
  • 150 gram bitter çikolata
  • 100 gram krema
  • 50 gram tozşeker
  • 10 gram kakao
  • 10 gram tereyağı
Süsleme için
  • 4-6 adet frambuaz


HAZIRLANIŞI


  • Kalp için bitter çikolatayı benmari usulü eritip sıcak olarak ayrı bir yere alın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, pudraşekeri, yumuşatılmış tereyağı ve bir tutam tuzu köpük kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolata, elekten geçirdiğiniz mısır nişastası, un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  • Ayrı bir yerde yumurta aklarını kar olana kadar çırpın. Çırptığınız yumurta akını çikolatalı karışıma ekleyip homojen ve yumuşak olana kadar karıştırın. 2 adet kalp şeklindeki kalıba (10 cm çapında) fırçayla tereyağı sürüp unlayın. Kalıba çikolatalı karışımı aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın. Çikolatalı kekleri yatay olarak ikiye kesin. Arasına vişne liköründe bekletilmiş 4’er adet vişneyi yerleştirin. Üzerini kaplamak için parçaladığınız çikolatayı bir kaba aktarın. Ayrı bir sos tenceresinde 50 ml su ve tozşekeri kaynatın.
  • 2-3 dakika sonra ocaktan alıp içine kakaoyu elekten geçirerek ekleyin ve tereyağını da ilave edip eritin. Şuruba çikolata parçalarını ekleyip eriyene kadar devamlı karıştırın. Çikolata eridikten sonra içine kremayı aktarıp yumuşak ve parlak bir krema elde edene kadar karıştırın. Keklerin üzerine çikolatalı kremayı sıvayın.
  • Soğuduktan sonra servis tabaklarına dizin. Kalan çikolatalı kremayla servis tabağının kenarlarına çay kaşığı yardımıyla kalpler yapıp ortasına ezdiğiniz frambuazları yerleştirin. Bitter çikolatalı kalplerin üzerini portakal kabuğuyla süsleyin.
Tarif: La Cucina Italiana - İtalyan Yemekleri sitesinden alınmıştır..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

23 Şubat 2013 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular