Kurabiyeler - Muhallebili Kurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
2 tepsi kurabiye
Kurabiye için:
Kurabiye için:
- 250gr margarin/tereyağı
- 6 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
- Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
- Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sen sadece aynasin...