Hamur İşleri - Labneli Poğaça
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
- 150 gr. Labne peyniri
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 7.5- 8 su bardağı un
- beyaz peynir + 1 yumurtanın akı ((hemen tüketilecekse sadece kaşar peynir))
- Ekmek makinesinde yapıyorsanız: peynir, süt, zeytinyağı ve yumurtayı kaba koyun. Üzerine un serpin. Tuz ve şekeri ayrı kenarlara dökün. Unun ortasını açıp mayayı dökün. (Un fazla olduğu için bir kaşıkla karıştırmaya yardımcı olmak ve unu baştan az döküp yavaş yavaş eklemek gerekebilir) Hamur hazırlama ayarına getirip yaklaşık 1 saatlik programda hazırlayın.
- Elde yapıyorsanız un ve instant maya hariç kalanlara kaba alın. Unu ve mayayı karıştırıp kaba ekleyerek yoğurun. Üzerini örtüp mayalayın.
- Elinizi yağlayarak mayalanan hamurdan bezeler alıp elinizde açın içine peynir veya bir dilim kaşar koyup kapatın.Tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürüp yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sen sadece aynasin...