
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 parça damla sakızı
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
üzeri için 1 adet yumurta akı ve susam
Hazırlanışı
Şeker, yoğurt, yumurta sarısı, zeytinyağı ve vanilyayı mikserle çırpın. Damla sakızını havanda döverek ekleyin. Un ve karbonatı harmanlayıp azar azar ekleyin ve yoğurun. Gerekirse un ilave edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Zeytinyağlı ve sakızlı kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...