
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
Köftesi için:
200 gr kıyma 3-4 dilim ekmek içi 1 adet yumurta 1 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak karabiber, kırmızı biber ve tuz
sosu için:
salça ve sıcak su
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı şekilde soyularak 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Köftesi için soğan ve sarımsak robottan geçirilir ve diğer malzemeleri de eklenerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Patlıcanları şerit halinde kesilerek kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır. Arkasından köftelerinde her iki tarafını kızartılır. Bir tabak içerisine patlıcanları artı şeklinde konulur ve ortasına üst üste 2 adet köfte yerleştirilir. Patlıcanlar kapatıp üzerine 1 dilim domates ve biber koyarak kürdan ile tutturulur. Hepsi bu şekilde yapılır ve fırın kabına dizilir. Son olarak sıcak su içerisinde salça eritilerek üzerine dökülür ve 200 derecede pişmeye bırakılır.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...