Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
TL simge programını bilgisayarıma indirdim ama yazıcımdan aldığım çıktılarda TL simgesini göremiyorum. Ne yapmalıyım?
Bankamızın 1 Mart 2012 tarihi itibarıyla kullanıma sunduğu ve TL simgesinin örnek bir yazı tipi ile birlikte kurulumunu sağlayan program dosyaları, simgenin yazılım dünyasında gerçekleştirilebilirliğinin kanıtlanması amacıyla hazırlanmıştır. Metin düzenleyicinizde etkin yazı tipi olarak "AbakuTLSymSans" yazı tipini seçip işletim sisteminiz için hazırlanmış olan kurulum yönergelerinde belirtilen kısayolları kullanarak TL simgesini bilgisayarınızda elde edebilirsiniz.
Bilgisayarınızda yarattığınız belgeyi yazdırmak istediğinizde, metin düzenleyicinizin TL simgesinin yazılmasını sağlayan "AbakuTLSymSans" yazı tipini yazıcınıza göndermesi, yazıcınızın da bu yazı tipini kullanarak simgeyi basması gerekmektedir. Bazı eski nesil yazıcılar metin düzenleyiciler tarafından gönderilen yazı tiplerini algılayıp kullanamadıkları için TL simgesini basamayabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıyorsanız metninizde TL simgesi yerine, "Türk lirası" ifadesini veya "TL" kısaltmasını kullanabilirsiniz.