Arama

Alman Pastası Tarifi

Güncelleme: 9 Haziran 2012 Gösterim: 1.482 Cevap: 0
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
9 Haziran 2012       Mesaj #1
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Pasta Tarifleri - Alman Pastası
Alman pastası
Sponsorlu Bağlantılar
almanh
Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  1. 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
  2. 2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
  3. Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
  4. 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır.
  5. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanışı
  1. Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
  2. Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
  3. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir.
  4. Alt parçaya kremanın tamamıkonup yayılır.
  5. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
  6. Servis tabağına alınıp üzerine bolca pudra şeker elenir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira

Benzer Konular

29 Ekim 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
28 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular