Pasta Tarifleri - Alman Pastası
Alman pastasıSponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı su
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
- 2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır.
- Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir.
- Alt parçaya kremanın tamamıkonup yayılır.
- Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
- Servis tabağına alınıp üzerine bolca pudra şeker elenir.
theMira