Hellim Peynirli Rulo Börek
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler (4 kişilik)
HAZIRLANMASI
Patlıcan, kabak ve dolmalık biberi ince dilimleyin, Tavada zeytinyağında kızartın. Bir kapta yumurta, süt ve tuzu birlikte çırpın. Yufkaların aralarına bu karışımı sürün. Yufkanın uç kısmına kızarmış patlıcan, kabak, dolmalık biber, ıspanak yaprağı ve hellim peynirini sırasıyla üst üste dizin. Yufkayı kapatıp rulo şeklinde sarın. Üzerine süt ve yumurta karışımından sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sponsorlu Bağlantılar

PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler (4 kişilik)
- 1 dolmalık biber
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yufka
- 50 gr. ıspanak
- 60 gr hellim peyniri
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
HAZIRLANMASI
Patlıcan, kabak ve dolmalık biberi ince dilimleyin, Tavada zeytinyağında kızartın. Bir kapta yumurta, süt ve tuzu birlikte çırpın. Yufkaların aralarına bu karışımı sürün. Yufkanın uç kısmına kızarmış patlıcan, kabak, dolmalık biber, ıspanak yaprağı ve hellim peynirini sırasıyla üst üste dizin. Yufkayı kapatıp rulo şeklinde sarın. Üzerine süt ve yumurta karışımından sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
In science we trust.