Arama

Dünya Kentleri: Essex

Güncelleme: 10 Temmuz 2012 Gösterim: 1.139 Cevap: 0
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2012       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Essex
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Essex , Birleşik Krallık İngiltere ülkesinde Doğu İngiltere Bölgesinde birinci seviyede yerel idari birim olarak metropoliten olmayan bir kontluk ve coğrafi bakımdan ve krallık seremonileri için bir törensel kontluktur. Merkezi Chelmsforddur. En yüksek noktası Hertfordshire yakınlarında, Langley köyü civarında Chrishall (147 m).
Bayrak

200px Flag of Essexsvg

Ülke : 22px Flag of Englandsvg İngiltere
Bölge : Doğu İngiltere
"Shire" tipi kontluk ve merkezi Essex,
Chelmsford
Yüz ölçümü - Toplam 3.670 km² (1.417 sq mi)
Nüfus (2008) - Toplam 1.712.200 Tahmin

Büyük Britanya'da yönetim bölgesi. İngiltere Adası'nın güneyinde Thames'ın halicinde yer alan bölge. Londra'nın kuzeydoğu banliyölerinden Stour Irmağı'na kadar uzanır. Ovalık bir bölge olup ekonomisi tarıma dayanır. Londra yakınındaki banliyölerinde çeşitli sanayi kuruluşları ve fabrikalar yer alır. Irmak ağızlarında istiridye parkları vardır. Yönetim merkezi Chelmsford.

EnglandEssex
Essex'in İngiltere'de konumu

Tarih
Roma işgali öncesinde ticaret yoluyla zengin olan Trinovantes kabilesinin topraklarına dahildi. Roma İmparatoru Claudius tarafından M.S. 43 yılında fethedildi, İngiltere'de İmparatorluğun ilk fethettiği topraklardan biriydi.
Essex adı, erken Ortaçağ döneminde ortaya çıkar. Eski İngilizcede Ēastseaxe, "Doğu Saksonlar" anlamına gelmekte, Doğu Sakson Krallığı'nı ifade etmekteydi. Saksonlar, Doğu Anglia'daki Norfolk, Suffolk ve Cambridgeshire'da yerleşmiş olan Angillar ile komşuydu.
Essex Krallığı'nın kuruluşu geleneksel olarak M.S. 527 yılında Aescwine'e atfedilir. Thames Nehri'nin kuzeyinde kurulan krallık, Middlesex ve Hertfordshire'ı da içeriyordu ancak daha sonra Lee Nehri'nin doğusundaki topraklarla kısıtlandı.

Komşu kontluklar

Törensel Essex Kontluğu Cambridgeshire, Suffolk, Kent, Greater London ve Hertfordshire törensel kontlukları ile sınırları vardır. Dogusunda ve guneydogusunda Kuzey Denizi ve Thames Nehri Halici sahilleri bulunur.

İdari yapılanma
Essex kontluğu, kapladığı 3,670 km2 alanla itibariyle İngiltere'de kontluklar arasında 11'inci sırada gelir. Yerel idare olarak iki seviyeli metropoliten olmayan kontluktur, yani "shire" tipi kontluktur. İkinci seviyede olan 12 metropoliten olmayan "borough" veya yerel idare bölgesi (district) Essex Kontluğu'na bağlıdır. Bunlar Harlow Borough; Epping Forest; Brentwood; Basildon; Castle Point; Rochford; Maldon; Chelmsford; Uttlesford; Braintree; Colchester ve Tendring metropoliten olmayan "borough" ve yerel idare bölgeleridir. Southend-on-Sea ve Thurrock "Tek-seviyeli yerel idaresi" olup idari bakımdan Essex Kontluğuna bağlı degillerdir ama törensel Essex kontluğu parçası olduğu kabul edilirler.


Bölgeler


Essex Ceremonial Numbered
  1. Harlow
  2. Epping Forest
  3. Brentwood
  4. Basildon
  5. Castle Point
  6. Rochford
  7. Maldon
  8. Chelmsford
  9. Uttlesford
  10. Braintree
  11. Colchester
  12. Tendring
  13. Thurrock (Tek-Seviyeli-Yerel-İdare)
  14. Southend-on-Sea (Tek-Seviyeli-Yerel-İdare)




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / ener Taslak Konular