Arama

Nohutlu Köy Ekmeği Tarifi

Güncelleme: 19 Temmuz 2012 Gösterim: 1.473 Cevap: 0
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
nohutlu kC3B6y ekmegi 300x213

Nohutlu Köy Ekmeği
Sponsorlu Bağlantılar

Gerekli malzemeler

2 su bardağı un

2 su bardağı tam buğday unu

1 su bardağı lifli un

Yarım paket yas maya

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı zeytin yağ

1 çay kasığı tuz

Yeteri kadar ılık su

Üzeri için

Yeteri kadar yulaf ezmesi, keten tohumu ve kepek

...

Yapılısı

Karıştırma kabına bütün unları koyun

Tuzunu ekin ve elinizle karıştırıp unun ortasına bir havuz açın

Haşlamış olduğunuz nohutları robota atıp püre haline getirin

Havuza yas mayayı, zeytinyağını az önce ve püre ettiğiniz nohutları koyun

Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar ortalama 20 dakika yoğurun

Yoğrulmuş hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı koparıp kenara ayırın

Kalan hamuru yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun

Az önce ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamuru ikiye bölün ve elinizle uzun yuvarlak fitiller yapın

Bu iki fitil hamurunu yuvarlayarak ekmeğin üzerine çapraz şekilde koyun

Üzerine yulaf ezmesini, kepeği, keten tohumunu serpin

Yarım saat dinlendirmek üzere kenara kaldırın

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına nohutlu köy ekmeğinizi sürün ve pişirin

Afiyet olsun

Benzer Konular

26 Eylül 2012 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
10 Haziran 2010 / Breath Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
28 Eylül 2012 / _AERYU_ Taslak Konular