
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
• 1 kg patates
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 demet taze sarımsak
• 3 büyük soğan
• 3 diş sarımsak
• Karabiber, tuz
...
Patates Kızartması tarifi
1- Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Kabukları soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır.
2- Soğanlar da halka halka doğranır. Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur. İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır.
3- Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır. 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır.
4- Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır