Arama

Sade Revani Tarifi

Güncelleme: 6 Ağustos 2012 Gösterim: 3.159 Cevap: 0
begüm 1 - avatarı
begüm 1
Ziyaretçi
6 Ağustos 2012       Mesaj #1
begüm 1 - avatarı
Ziyaretçi
Sade Revani Tarifi

Sade Revani
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler

• 5 yumurta
• 4 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 limon suyu Şerbeti:
• 3 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su

Sade Revani tarifi

1- Geniş bir kaba çok kaynar olmayan sıcak su konulup onun içine yumurtaları çırpacağımız kap oturtulur. Kaba 5 yumurta kırılır. 4 fincan şeker ilave edilip, mikserle iyice çırpılır.
2- 5 dakika kadar çırpıldıktan sonra, bir yandan çırpmaya devam edilip diğer yandan sıvıyağ damla damla akıtılır. Limonun içine karbonat konup karıştırılarak ilave edilir. Un ve pirinç unuda ilave edilip iyice karıştırılır.
3- Yağlanmış pasta kalıbı veya tepsiye dökülüp fırında pişirilir.
4- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Revani ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtaların çok güzel kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu tür tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.

Benzer Konular

30 Kasım 2012 / DERUNİ Taslak Konular
6 Ağustos 2012 / begüm 1 Sağlıklı Yaşam
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
6 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular