Arama

Tennuri Çorbası Tarifi

Güncelleme: 30 Ağustos 2012 Gösterim: 1.398 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e201539

Sponsorlu Bağlantılar
Tennuri Çorbası:

Antep'e özgü bu çorbayı hazır çorbalar reyonunda keşfettim. Ama hazırını kullanmak yerine ben evde yaptım. Aslında kıyma kullanılıyormuş ama bana kalırsa minik kuşbaşı et ile daha güzel oldu. Bundan sonra kesinlikle favori çorbalarım listesinde en üstlerde bu çorba.

8 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan, yemeklik doğranmış
350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
2 yemek kaşığı un
kaynamış et suyu veya su
tuz
nane
pul biber
Hazırlanması:

Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin. Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
7 Ekim 2008 / BrookLyn Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
26 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular