Ziyaretçi
Sponsorlu Bağlantılar
Antep'e özgü bu çorbayı hazır çorbalar reyonunda keşfettim. Ama hazırını kullanmak yerine ben evde yaptım. Aslında kıyma kullanılıyormuş ama bana kalırsa minik kuşbaşı et ile daha güzel oldu. Bundan sonra kesinlikle favori çorbalarım listesinde en üstlerde bu çorba.
8 kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan, yemeklik doğranmış
350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
2 yemek kaşığı un
kaynamış et suyu veya su
tuz
nane
pul biber
Hazırlanması:
Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin. Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
Kaynak: