Ziyaretçi
Sponsorlu Bağlantılar
Yörük Çorbası:
Malzemeler:
• 250 gr semizotu
• 200 gr haşlanmış nohut
• 200 gr haşlanmış kurufasulye
• 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
• 3 litre su / et suyu
• 1 su bardağı un
• 250 gr yoğurt
• 1 limonun suyu
• 100 gr tereyağı
• tuz
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanması:
Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.
Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.
Kaynak: